Hoppa till innehåll

Batteri på plats

Jobbade en stund igår kväll, fick batteri på plats och började inkoppling.

Av virke som blivit över efter bygget av pentryt (och ett ställ för förvaring av cyklar på balkongen, men det är en annan historia), gjorde jag lister med uttag för lastband som håller batterierna på plats. Bitar av liggunderlag under ger ökad friktion och tar hand om ojämnheter i den glasfiberförstärkta yta batterierna står på.

Nu är alla förbrukare i aktern inkopplade, värmare, kylbox, logg/lod och uttag för 12V, liksom solpanel och den uppgraderade laddaren för landström. Batterimätaren är kalibrerad för den nya banken. Återstår innerbelysningen, lanternor och den 12V jag tänkt förbereda till mastfoten för en topplanterna.

Sedan ska innertaket fixas till. De flesta skruvar sitter väldigt dåligt, så hålen behöver lagas. Samma gäller en del av skruvarna till panelerna på akterskottet. Ska även byta ut den gamla trasiga förvaringsfickan och sätta en till på babordssidan. Därefter får båten vara klar för den här säsongen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *