Hoppa till innehåll

Tusen små saker att göra

Det är här jag skulle skriva att det nya elsystemet är klart. Men jag inser när jag skriver att jag glömt att fästa kablarna vid laddaren i aktern. De sista besöken nere i båten har jag fokuserat på att försöka slutföra saker för att få båten i användbart skick, men det är många små saker att fixa med i en äldre båt.

Bara en sådan sak som det trasiga handtaget till kylboxen. Jag tror att det var trasigt när vi köpte båten, men det fanns ett i reserv som jag monterade med de ganska små popnitar som ingick. Det gick sönder igen nästan omgående. Det har blivit liggande sedan dess. Det behövs väl strikt talat inte riktigt, men det är en av alla lite småtrasiga saker som gör att det känns slitet. Så jag tog till slut loss de gamla popnitarna och klämde dit det igen, med lite grövre nitar den här gången så får vi se hur länge det håller.

Av liknande skäl gick jag igenom alla hål som takpanelerna sitter i och spacklade igen dem med glasfiberspackel innan jag monterade tillbaka panelerna med en aning grövre skruvar. Det ser bättre ut när det sitter fast som det ska och inte hänger på trekvart.

Kabeldragning

Men framför allt är all el nu inkoppad. I min ambition att ta bort all kabeldragning bakom panelerna har jag istället monterat en liten kopplingsdosa och dragit sladd utvändigt till den. För att snygga till och skydda kablarna lite är de dragna i en smal 10-20 mm kabelstrumpa som tidigare nämnt och sedan najad fast med buntband i ankare. Det finns inget inkopplat i däckskontakten dock. Så småningom är det tänkt att komma till en topplanterna där, men det blir ett lite senare projekt.

Jag tycker att resultatet är helt ok faktiskt, och det är lätt att komma åt om det behöver justeras eller repareras.

Båda barnen har nu gjort arbetspass i båten, dottern med mastning och, den yngre, sonen var nere i båten enstund i helgen för att hjälpa till att dra de sista trimlinorna och träna på stopp-åttor. Så Medewi är färdig nog för turer i dagsläget. Jag har dock tagit ner grejer för att kunna påbörja ytbehandlingen av pentryt som aldrig blev gjord i fjol.

Pysslet tar aldrig slut. Vem vet, i år är kanske året jag fixar den spinnakerbom som saknades när vi köpte båten. Men komfortmässigt är båten nu i betydligt bättre skick än hon varit så länge vi har haft henne.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *