Hoppa till innehåll

Topplanterna av bakplåt

Motorbåtar upp till sju meter och sju knop, dvs t.ex en Monark 700 för motor, klarar sig på bara en runtstrålande lanterna som syns 2 sjömil. Så lär Medewi också ha varit utrustad, men blev ombyggd till röd-grön kombilanterna i fören och vit akterlanterna vid något tillfälle.

Det är en signalbild som bara är korrekt för segel. Eftersom det ofta är svag vind på natten, eller bara svårare att navigera, har det de få gånger jag har haft användning för lanternor bara varit för motor, och att inte ha korrekta lanternor har stört mig. När jag förra året bytte lanternorna till LED för att få ner strömförbrukningen till en tiondel (en glödlanterna drar ca 1A) tänkte jag att jag skulle lägga till en topplanterna senare och i årets elrenovering avsatte jag en strömbrytare för att kunna föra korrekt bild för segel och motor.

Jag spontanshoppade så en topplanterna när jag tidigare var på Biltema, men hur jag skulle få till ett passande fäste var lite mer oklart.

Lanterna och hållarmaterial

Efter att ha snokat runt och letat lämpliga råmaterial både hemma och på nätet fastnade jag för en gammal ugnsform i aluminium jag fått med mig någonstans ifrån en gång som mycket sällan användes. Efter att ha kollat med Elin skulle den få ett nytt liv i annan form.

När lite tid fanns över högg jag in på den med sticksågen på balkongen. Det här skulle inte bli finlir men funktionsdugligt. Jag ristade in konturer och bockningar med en gammal skruvmejsel, med en extra bit som en u-balk för att skapa lite distans mot masten för att elsladden skulle få rum.

Utskurna bitar.

Med bitarna klara tog jag mig till båten för att popnita ihop dem och måtta montering. Jag hade en idé om att man kunde sätta den under ringen på masten för att inte vara i vägen för fall mm. Det gick tekniskt, den ska sitta minst en meter över sidolanternorna, men jag insåg att den skulle komma ganska nära ringen och att jag förmodligen skulle smälla till den det första jag gjorde med en framtida spinnakerbom, så den fick hamna en bit högre upp, men inom räckhåll.

Dagen efter var jag tillbaka med skruvdragare, borr och kabelgenomföringar i PVC. Lanternan nitades snabbt på plats med lite vävtejp mellan lanternan och masten för att minska skav. Hål borrades för kabeln vid lanternan och filades upp lite för att ge plats åt kabelgenomföringarna.

Provmontering

Så återstod själva utmaningen. Hur skulle jag få ut kabeln ut masten igen genom det lilla hålet vid foten? Men det var inte så mycket mer att göra än att pröva.

Första testet visade att det inte skulle gå att få dit kabelgenomföringarna med kabeln i, utrymmet i hålet var för litet, så det var ingen idé att försöka dra sladden direkt. Istället förde jag ner en ståltråd. Jag försökte först fiska lite i blindo med en krok vid mastfoten men fick bara napp i diverse olika fall.

Men av någon anledning har man gjort två hål vid mastfoten bredvid varandra. Dels det jag tänkte använda där det tidigare suttit en kabelgenomföring, dels ett som den fd VHF-antennen varit dragen igenom. Så jag drog en ståltråd mellan hålen och sedan tryckte in en båge. Min tanke var att dels få undan fallen lite, dels få en lite större ögla inne i masten jag kunde fånga ståltråden från lanternan i.

Så jag drog upp tråden en bit och förde ner den igen i förhoppning om att den skulle hamna i denna ögla, men när jag tittade ner upptäcker jag att tråden åt rakt ut ur precis det hål jag ville ha den i! Fantastiskt smidigt men får väl tyvärr föras upp på kontot för ren bondtur som således lär visa röda siffror ett tag framöver.

Och det blev ljust…

Efter det var det att trycka genomföringarna på plats med en skruvmejsel och dra igenom själva sladden, ihopvirad med ståltråden så att jag samtidigt kunde mata i överänden och dra i den nedre. Efter lite lirkande lyckades jag locka ut sladden ur genomföringen vid mastfoten och sedan var det bara att koppla in den i däckkontakten.

Kontakten har tidigare fått en smäll och sitter dåligt. Det visade sig också att den glappar en del och behöver ersättas med en ny, men i övrigt fungerar det som förväntat. Nu är jag lite nyfiken på hur det ser ut i mörker. Få se om det blir någon utflykt på sensommaren när man får användning för den också.

Etiketter:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *