Hoppa till innehåll

Segling vecka 28

Det blev tillfälle att testa den nya förvaringen direkt med en tur över natten till Fjärdlång. Jag har förmodligen varit på Fjärdlång förut, åtminstone som barn, men har inga minnen av det. Stadig SSO de båda dagarna vi hade över gjorde att vi fick inrikta oss på att kryssa åt något håll. Vinden vred lite mer åt SO och jag valde att gå på utsidan för att få ett längre ben ner till Fjärdlång med något öppnare bog på slutet istället för mer kryssande.

Vi lade oss i Mörkviken mot en häll där ingen annan låg av någon anledning. Möjligen att den var lite mer exponerad för vinden, men den var inte särskilt stark. Fasta ringar i klippan, rejält djup hela vägen in och ett spring runt en sten en bit bort kändes det inte som att det skulle bli något problem och blev det inte heller.

Kiosk/servering finns på lagom promenadavstånd från viken och att kunna köpa en glass gör båtlivet roligare för 10-åringen som kanske inte har samma intresse som vi andra av att ligga helt solo på en klippa i havsbandet. Det underlättade också vår egen hantering lite då vi kunde promenera dit och äta lunch dagen efter innan vi åkte hem i blandad halvvind och slör.

4,6 kn i snitt på hemvägen är ganska god fart, men inte väldigt mycket fortare än de 4,2 kn vi gjorde på vägen ut, men med den kortare vägen kapade det en trekvart på restiden. Maxfart 7 kn enligt GPS vilket är så gott man kan vänta sig av den här båten.

Väskorna fungerade smidigt, men det slutgiltiga testet är nog först när tonåringen är i båten igen.

Etiketter:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *