Hoppa till innehåll

Renovering av pentry

Pentry innan renovering.
Orginalpentryt i Monark 700 miniton är väldigt enkelt och saknar diskho. Det består av en låda med ett lock som man kan haka av och fästa på sidan av pentryt för att få mer arbetsyta. I lådan får man plats med ett spritkök och köksredskap.
Ny bänkskiva med hål för kök och diskho.
En ny bänkskiva tillverkades av 9 mm marinplywood. Ur denna skiva frästes hål för spritkök och diskho. Ytterligare ett hål togs upp på pentryts front genom vilket man kommer åt spritkökets reglage. Den lilla diskhon placerades bakom spritköket.
Bänkskiva med Perstorplaminat och lister.
Sedan limmades en tunn skiva Perstorplaminat på bänkskivan. Våtrumslim användes och bänkskivan lades i press mellan två tjocka spånskivor på vilka vattenfyllda hinkar placerades. Perstorplaminat är mycket slitstarkt och tål även värme bra. Den vita färgen ger pentryt ett fräschare utseende. Kanterna runt hålen i bänkskivan frästes med överhandsfräs för bra finish. Slutligen limmades teaklister på skivans kanter. Vattenkranen drivs av en fotpump. En vattensäck på 55 liter placerades i stuvfacket längst fram i förpiken med påfyllningslock på däck. Vattenkranens placering gör att man fortfarande kommer åt det lilla stuvfacket till vänster om diskhon. Ett lock till spritköket tillverkades på samma sätt som bänkskivan.
Det färdiga pentryt med vattenkran och lock för spritkök.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *