Hoppa till innehåll

Mälarvarvet 2009

Mälarvarvet 2009 blev en mycket trevlig kappsegling med fint väder, intensiv segling och en väldigt fin inramning på och i kring Jungfruholmarna.
Transportseglingen till Jungfruholmarna söder om Ekerö i Mälaren på fredagkvällen var lugn och stillsam – ett bra tillfälle att gå igenom missarna från Lidingö Runt och finslipa manövrarna. På grund av ryggvärk var Medewis besättning reducerad till två man. Vi skulle alltså segla racet shorthanded, vilket inte skulle innebära några problem i de måttliga vindarna på lördagen.
Väl framme på Jungfruholmarna åt vi korv och fick en guidning i det otroligt fina klubbhuset från 50-talet. Väggmålningen ”Spinnaker” inne i klubbhuset av en norsk konstnär är väldigt vacker. 
Efter start, som gick i omvänd lys-ordning, blev vi snabbt inhämtade av Neptunkryssarna och Intl 5m. En Bianca 28 blandade sig i krysstriden och det var fantastiskt roligt att fajtas om placeringar och försöka snappa upp vindvriden. Uppe vid lovartrundningen hade ett antal NF-båtar kommit ikapp oss, men när vår spinnaker åkte upp lämnade vi dem bakom oss. Vi hade en fin batalj med Neptunkryssaren Blå af Avund på slören, och vid detta tillfälle låg vi 3a eller 4a – otroligt kul.
Vid gippen av spinnen runt märket nere vid Slagsta Marina tappade vi en del fart och många båtar kom ikapp oss, samtidigt som vinden lade sig på läsidan om en liten ö. Det dröjde inte förrän X332an, X-99an och tävlingens enda Express kom dånande ikapp och seglade förbi.
Efter ytterligare ett kryssben där vi tappade en hel del lyckades vi till slut ta oss i mål på en 18e plats vilket vi är mycket nöjda med. Det blev lite av en revansch efter debacklet på Lidingö Runt tre helger tidigare då vi var tvungna att bryta med en knäckt spinnbom och en reva i spinnakern.
Mälarvarvet 2009 var en otroligt trevlig tillställning och Medewis besättning riktar ett stort tack till de arrangerande klubbarna. Vi kommer gärna tillbaka nästa år
Info om Mälarvarvet finner du på www.seglamalarvarvet.se
Nu laddar vi om inför Vikingarundan lördagen 13 juni på Saxarfjärdarna. Om jag bara får ihop en besättning så kommer Medewi vara där. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *