Hoppa till innehåll

Dagsturer september

DSCF2364

Lördagen den 26 september bar det av ut till Jungfruholmarna i Jungfrusund några distans ut i mälaren från Stockholm. Vindarna var friska och vi fick kämpa med krängningen på kryssen. Måste fixa ett snabbare sätt att justera mantågsbandens längd. Med revad stor och fock angjorde vi Jungfruholmarna där vi lade till och intog lunch på Spinnakerhusets veranda. Sedan bar det av hemåt för spinnaker i 6-7 knop. Fantastiskt skönt när spinnakern fyller och drar iväg båten med kraft. Endast en liten broach råkade vi ut för, men den var rätt kontrollerad, vi var snabba att släppa spinn- och storskot. På söndagen blev det en liknande tur, men vinden var ännu friskare än på lördagen. Jag mätte upp 13 sekundmeter nere i sittbrunnen. Nästa helg är sista chansen att segla innan upptagning. Den nya focken från Narwal är på väg så det blir ett bra tillfälle att testa den innan båten ska upp på land helgen därpå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *