Hoppa till innehåll

Mantågsband

Mantåg är trevligt att ha att luta sig emot när man sitter uppe på sittbrunnssargen, men då båten lutar lite mer blir det svårt att hitta en neutral och bekväm sittställning för rorsman och burkande gast. Lösningen heter justerbara mantågsband. Jag skaffade ett par justerbara band på Benns. Sedan monterade jag bort mantågstöttorna närmast hajfenorna då dessa bara är i vägen. Vidare så kapades mantågsvajrarna med vinkelkap till en längd som passar med de nya mantågsbanden. Banden justeras enkelt i längd till rådande vind och lutning. Ett lyft för båtens prestanda då vi testade setupen i frisk vind med två st 90-kilosgastar på railen.

På bilden syns också påbörjat arbete med att dra ned akterstagsjusteringen med dubbelkommando till rorsmans plats vid storskotskenan. Mer info kommer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *