Hoppa till innehåll

Fockcunningham

Här är några bilder på fockcunningham som används för att kontrollera bukens position i focken eller genuan.

För att få bättre kontroll över förseglets buk ska jag utrusta Medewi med fockcunningham. Som det är nu måste jag använda fallet för att justera bukens position. Det krävs en ledig vinsch till detta men det är inte alltid som det finns plats på vinscharna på rufftaket.

Bilden nederst till höger från Harken visar ett system med dubbelkommando som jag tycker ser bra ut. Jag kommer använda Harkens Micro-block och 6 mm lina till systemet så att det blir lätt och smidigt med minimal friktion.

I morgon ska jag hämta upp mina avkortade toppvant på Hjertmans i Bromma. Nu kommer jag kunna spänna upp förstaget hårdare med befintlig mastlutning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *