Hoppa till innehåll

Sittbrunnslayout

Så här ser den aktuella sittbrunnslayouten ut på Medewi. Alla fall och trim är neddragna till sittbrunnen via rufftaket. De låses i råttor och Spinlock XAS trippelavlastare. Från vänster till höger: storfall (svart), spinnfall (vit/grön), rev (vit), kick (röd/vit, dubbelkommando), uthal stor (röd), dirk (vit), nedhal spinnbom (gul), kick (röd/vit, dubbelkommando), cunningham (grön/vit), spinnbom lift (vit), fockfall (blå/vit). Fockcunningham kommer tillkomma intill den röda till vänster.

Utanför winscharna sitter råttor för spinnskot som används i lättvind då man inte behöver lägga skotet (grön vänster, röd höger) på winschen. Här sitter också råttor för spinnskotens suggor (röd/vit).

Skotskenan för storseglet sitter längre bak och är längre än originalskenan. Den ger i kombination med nya Harken 57mm Carbo-block, utväxling 1:4, en mycket bra kontroll över storseglets vinkel mot vinden och tvist. Trim för storskotets vagn och akterstag sitter i höjd med storskotskenan. Rorsman har från sin position på bänken eller sargen snabb tillgång till alla viktiga trimfunktioner.

Att få fram trimmet till akterstaget till den nuvarande positionen är ett stort lyft. Monark 700 Miniton är initialvek och för att inte tappa fart och höjd måste man ta hem på akterstaget innan vindbyn når båten. Detta är mycket enklare nu, speciellt då man sitter lite längre fram på sargen.

Etiketter:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *