Hoppa till innehåll

Det här är Medewis nya supertrim: fockinhal, eller infuckers som de också kallas. Trimmet utgörs av en rostfri ring som fockskotet träs igenom. Denna ring dras med en tamp mot andra sidan av båten, över båtens centrumlinje och över till skotskenan på motsatt sida. Här bryts tampen via ett Harken Bullet-block och avslutas i en Harken Bullet med hundsvått. Trimmet avslutas sedan med ett Harken Bullet kindblock och en råtta från Ronstan. Detta ger totalt 1:6 i utväxling vilket ger tillräckligt med kraft för att gasten lätt ska kunna ”vagna” eller ”fucka” focken in och ut från gastens position på båtens lovartsarg. Vinsten blir bättre höjd på kryssen, och mindre krängning och bättre fart i vindbyar då focken enkelt och snabbt släpps ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *