Hoppa till innehåll

Motorgenomgång del 2 – äventyret fortsätter

Medan den första laddningen delar varit på väg ifrån Boats.net har jag ägnat mig åt att montera ner motorn ytterligare och högen av delar som på något sätt ska hitta tillbaka igen har växt på ett lite oroande sätt. Men fina sprängskisser och att hålla reda på alla delar någorlunda sorterade i små platspåsar gör att det ändå känns som att läget är någorlunda under kontroll.

kamföljareMen det var ändå skönt när delarna kom fram till slut, så att man kunde konstatera att det hade fungerat som det skulle och gick att montera ihop åtminstone några delar igen. Så nu är bensinpump och förgasare genomgångna. Bensinpumpen är dessutom monterad på plats igen, medan förgasaren får vänta ytterligare något. För när jag monterade loss den rasslade det till och när jag så småningom hittat orsaken kunde jag notera att kamföljaren, en del av gaslänkaget, hade gått tvärt av. Det hade nog inte hänt särskilt nyligen heller, men trycket ifrån returfjädern på förgasaren hade lyckats hålla biten på plats så att motorn fortfarande fungerade.

Så det blev att lägga till en sådan del till listan av saker som behövde kompletteras, och nu är en ny beställning gjord. Jag måste säga att informationen och servicen ifrån Boats.net är förstklassig. Spårningen av paketet fungerade dessutom bra även när posten tog över i Sverige, som den tyvärr inte alltid gör.

vattenpumpFörutom gaslänkaget hade termostaten havererat fullständigt, men det var helt väntat så en ny sådan kom redan med den första beställningen. Däremot behövde jag komplettera med ett nytt yttre pumphus istället för det korroderade. Den information jag hade hittat på nätet antydde att den skulle ingå i reparationskitet, men det gjorde det inte. Utöver det har jag behövt lägga till några packningar till, dels till växelhuset som jag saknade, dels har jag förbrukat en till kylaren som jag tyvärr har monterat med felaktigt tätningsmedel så det måste göras om för att inte få problem med korrosion senare.

impellerMedan jag höll på med detta drabbades jag även att insikten att jag, när jag trodde att jag fick bort impellern, bara fick bort en del av den. Impellerns nav hade korroderat fast rejält i drivaxeln och satt betydligt bättre i den än i det spruckna gummihölje som utgjorde resten av impellern. Efter att ha konstaterat att en ny drivaxel gick på runt tusenlappen, i den mån det går att få tag på någon alls, började jag se för mig att hela projektet kanske skulle ta slut här, medan jag gav mig i kast med att försöka få loss resten av impellern. Men med WD40, värme och rejält men kontrollerat våld lossnade den till slut.

Man kan väl sammanfatta det med att det är lite imponerande hur mycket som kan vara defekt i en motor som fortfarande ”går väldigt bra”. Men man kan också konstatera att det nog har varit på lite lånad tid. Härnäst väntar att plocka av svänghjulet, när jag får tag på en lämplig avdragare. Man kan se att det har läckt en del olja ur den övre packningen så det kan bli aktuellt att plocka isär delar av motorblocket och byta ut tätningarna där. Nya sådana har jag redan hemma. Till den övningen skulle jag nog även behöva kunna montera loss motorblocket och till det behöver jag en 3/8″-lednyckel eftersom det är mycket svåråtkomligt vid någon av de bultarna.

Etiketter:

3 kommentarer till “Motorgenomgång del 2 – äventyret fortsätter”

  1. Imponerande jobb Fredrik. Jag följer projektet med spänning. Det finns en glädje i att blåsa liv i gamla ting, även om det är enklare att köpa nytt.

  2. Tack Andreas, ja vi får väl ser hur det har gått om ett tag. Jag gillar motorn, den går ganska tyst och jämnt för att vara en tvåtaktare, förmodligen delvis för att den är tvåcylindrig, vilket inga så här små motorer är idag. Med lite kärlek borde den kunna hänga med ett bra tag till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *