Hoppa till innehåll

I sjön till slut

Det har varit en utdragen och kall vår. Sjösättningen skulle ha varit den 21:a april, men islossningen hann bara nätt och jämt bli klar till dess, och den vattensjuka grusplanen hade inte kunnat bära mobilkranarna. Så det blev uppskjutet, till 1:a maj för vår del.

När familjen kom dit var det uppenbart att det inte var läge än, utan det var rejält försenat och vi gick besked om att ta nya tag om tre timmar. Med en sexåring med låter sig inte sådant göras hur som helst, men det blev fika i sittbrunnen istället och sedan hem för återhämtning, vi bor nära, innan skrutten och jag återvände för ett nytt försök.

20130502-171650.jpg

Kombinationen mobilkranar, tunga lyft och sexåringar var lite spännande, men vi hade pratat om vikten av att lyda pappa till punkt och pricka innan, framför allt att stanna på utpekad plats på order. Jag visade också innan hur allt gick till när de lyfte i en annan båt så hon var med på hur det gick till.

Och hon skötte sig exemplariskt, så det var aldrig något problem. Utan det var en behaglig dag i solen för oss båda och jag tror att medhjälparen var rätt nöjd med att ha varit med.

2 kommentarer till “I sjön till slut”

 1. Jaha! Trevligt. Här uppe blir det tidigast på midsommar säger de! Inte alls roligt.

  Med vänlig hälsning
  Pelle Angvert

 2. Ursula Buchwald

  Dear All,

  I bought a Monark 700, but it needs some repair. Does anybody know a marina, that could help me?

  Best regards,

  Ursula

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *