Hoppa till innehåll

Ett störningsmoment mindre

En av de saker jag har stört mig på ombord är luckorna under kojerna. Typiskt sticker jag in handen under och lyfter upp lucka och dyna på en gång, som om den satt på ett gångjärn. Men eftersom den inte gör det halkar luckan gärna iväg, hamnar på sniskan och delvis ramlar ner i hålet med bök för att få den på rätt plats.

Nedfällda gångjärn i luckorna

Till slut tröttnade jag på det och satte helt sonika dit de gångjärn jag saknade. Gjorde en utfasning med handöverfräs så att de satt flush med luckans undersida och skruvade fast dem i lucka och koj med kullerförsänkt skruv och svarvade brickor.

Monterad på plats

Jag är mycket nöjd med denna enkla åtgärd. Dessutom blir det något säkrare när inte luckorna kan glida iväg vid kraftig krängning. Ett lås i andra kanten så tål de till och med att man rollar båten, men det är lite överkurs för vår segling.

Etiketter:

1 kommentar till “Ett störningsmoment mindre”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *