Nytt pentry – grovsnickeri på plats

En arbetsdag på båten. Pentryt börjar ta form nu. Fronten är klar. Hyllplan är fixat. Hål taget i skottet för vatten och avlopp, varav sjövatten och avlopp är inkopplade.

Grovsnickeri på plats

Det som återstår är en del slipning av hörnet och toppskivan, slutmontering av skivan och ytbehandling. Jag har haft lite funderingar på hur man gör toppskivan tålig med laminat osv, men jag tror att det får räcka med målning i flera skikt tills vidare.

Sedan ska färskvattentanken säkras och kopplas in och den nya värmaren monteras. Så det är väl två sådana här långa dagar och några kortare pass kvar som ska hinnas med den närmaste månaden.

Transport till båten

”Bara i Stockholm”, sa någon. En 50 liters plastlåda med diverse, tre lådor elverktyg och ett relativt kraftigt arbetsbord tar jag utan vidare på cykeln.

Bullitten är min standardtransport och lastcykel är extremt praktiskt i stan, mer så än de som inte prövat förstår. Nu har jag för all del en väldigt kort väg till båten, bara dryga kilometern, men jag gör betydligt längre resor än så och det finns elassist för de som ofta behöver åka långt med last.

Långa saker går att hänga på sidan. Det som inte fungerar är saker som är stora till ytan. Plywoodskivorna passade jag på att köra till båten när jag hade tillgång till en hyrbil t.ex. Det finns de som bygger jiggar att transportera sådant på också, men där går min gräns.

Etiketter:

2 kommentarer till “Nytt pentry – grovsnickeri på plats”

  1. Hej!
    Äger också en Monark700 så kul att följa ditt arbete. Du nämner Stockholm, var ligger den? Vår ligger på SSK i Kristinerberg, Kungsholmen 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Connect with Facebook