Hoppa till innehåll

Nytt pentry – grovsnickeri på plats

En arbetsdag på båten. Pentryt börjar ta form nu. Fronten är klar. Hyllplan är fixat. Hål taget i skottet för vatten och avlopp, varav sjövatten och avlopp är inkopplade.

Grovsnickeri på plats

Det som återstår är en del slipning av hörnet och toppskivan, slutmontering av skivan och ytbehandling. Jag har haft lite funderingar på hur man gör toppskivan tålig med laminat osv, men jag tror att det får räcka med målning i flera skikt tills vidare.

Sedan ska färskvattentanken säkras och kopplas in och den nya värmaren monteras. Så det är väl två sådana här långa dagar och några kortare pass kvar som ska hinnas med den närmaste månaden.

Transport till båten

”Bara i Stockholm”, sa någon. En 50 liters plastlåda med diverse, tre lådor elverktyg och ett relativt kraftigt arbetsbord tar jag utan vidare på cykeln.

Bullitten är min standardtransport och lastcykel är extremt praktiskt i stan, mer så än de som inte prövat förstår. Nu har jag för all del en väldigt kort väg till båten, bara dryga kilometern, men jag gör betydligt längre resor än så och det finns elassist för de som ofta behöver åka långt med last.

Långa saker går att hänga på sidan. Det som inte fungerar är saker som är stora till ytan. Plywoodskivorna passade jag på att köra till båten när jag hade tillgång till en hyrbil t.ex. Det finns de som bygger jiggar att transportera sådant på också, men där går min gräns.

Etiketter:

4 kommentarer till “Nytt pentry – grovsnickeri på plats”

 1. Hej!
  Äger också en Monark700 så kul att följa ditt arbete. Du nämner Stockholm, var ligger den? Vår ligger på SSK i Kristinerberg, Kungsholmen 🙂

 2. Hej!
  Jätteroligt att se att ni alltjämt pysslar vidare med Medewi!
  Jag hade kontakt med den förre ägaren, Andreas.
  Om ni kikar under ”Täta rutor” här på sidan, då är det min båt ni ser på bilden.
  Den ligger i Söråker, lite norr om Timrå.
  Jag har länge sökt kontakt med Er.
  På alla möjliga vis faktiskt, utan framgång.
  Tills jag en dag promenerade vid Årstaviken och fick se Medewi vid bryggan. Slumpens skördar!
  Jag kontaktade då en person i klubben och fick ett tel.nummer. Det visade sig vara ur bruk.
  Jag är väldigt intresserad av lösningarna ombord, skotbalken, de nya röstjärnen och layout på däck mm och skulle bli glad för en kontakt med Er. Jätteglad! Så hör gärna av Er.
  Ha de gott!

 3. Hej, på väg tillbaka till verkligheten efter sommaren här. Det måste vara någon gammal lista de hittat. Du kan väl mejla mig på fjollberg@gmail.com, så tar vi det därifrån?

  /Fredrik

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *