Hoppa till innehåll

Var ute en sväng på söndagen och övade singlehanded spinnakersättningar. Min kompis Askia dök upp i sin nya motorbåt och knäppte en bild på Medewi. Det blåste måttligt så det var inga problem att få upp och ned spinnakern helt själv. Jag experimenterade med lite olika trim för att se hur båten reagerar. På bilden ovan har jag höjt bommen för att buka till seglet och stänga sidoliken på plattläns.

Det nya spinnakerbomhölstret på storsegelbommen funkade bra. Jag har sytt in en plastbit i hölstrets framkant så att mynningen alltid gapar öppen. Det gör det enklare för fördäckaren att få in spinnbommen i hölstret.
Spinnbomhölstret fästs på storsegelbommen med vanliga segeltravare som förs in i bomlikrännan. Fyra stycken travare räckte för mitt hölster som är två meter långt. En förutsättning för att detta ska funka är naturligtvis att storseglet är lösfotat. Denna metod gör att man slipper borra i bommen, och fodralet är lätt att ta av för vinterförvaring.

2 kommentarer till “Spinnakergång”

  1. Det där ser ju smart ut! men är det inte i vägen när kappellet till storseglet ska på?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *