Hoppa till innehåll

Tog en tur på Mälaren idag. Kryssade ut från Stockholm i några timmar och vände sedan och luftade blåsan hela vägen hem. På kryssen fajtades jag med en Cumulus och en NF. Cumulusen lyckades jag segla ifrån och NFen gav upp och vände hemåt innan den hunnit upp mig. En skicklig seglare kom med tipset ”om du vill bli duktig på att segla ska du ge dig ut ofta och tävla med allt du ser”. Så får det bli. Varje tur är ett race. Trimma, trimma, trimma.

2 kommentarer till “Dagsegling”

  1. Haha NF slår till igen, NF är en svår båt att komma förbi. Har jag märkt eftersom vi kappseglar mycket med våran vid 3-5sek/m är den som bäst tycker jag fast den är bra i alla vindar har ingen svaghet. Lättdriven som få i den storleks klassen. En prisvärd båt. Och underbar spinnakeregenskaper pga 70-75kvm spinnaker. På våran NF har vi spinnakertunnel som katamaranerna har.

    NF är en av mina favorit båtar helt klar som en stor jolle fast roligare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *