Hoppa till innehåll

Nu är Medewis nya akterstagsarrangemang klart. Dubbelkommando till akterstaget framdraget till rorsmans plats vid storskotskenan. Små Harken Carbo-block, ett dubbel och ett trippel ger en utväxling på 1:6, som i kombination med en kaskad dubblas till 1:12. Via små kullagrade Harken Micro-block leds trimmet fram längs sittbrunnens insida. Jag funderar på att lägga till ytterligare en kaskad för att på så sätt få 1:24 utväxling. Jag vill slippa använda för yvigt kroppsspråk när jag tar hem hårt i akterstaget i frisk vind. To be continued…

2 kommentarer till “Nytt akterstagsarrangemang”

  1. Hur stor "platta "har du bakom blocken och råttorna till storskotet,jag ska bygga om vårat nu i vinter

  2. Ingen platta bakom – beslagen är skruvade i plasten. Det känns tillräckligt robust.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *