Hoppa till innehåll

Ornö Runt 2010

falt2
Ornö runt 2009 – www.seglingsbilder.se

 

Nu är Medewi anmäld till Ornö Runt 2010 som avgörs den 22 maj 2010. Anmälningssidan till tävlingen är redan uppe. Ornö Runt arrangeras av Tyresö Båtklubb. Första gången tävlingen ägde rum var 1973 och har därefter varje år gått på Pingstafton eller närliggande helg. Som mest har det varit drygt 400 båtar på startlinjen. De senaste åren har deltagarantalet succesivt ökat och 183 båtar deltog 2008.

Jag har tidigare seglat Ornö Runt 2008 ombord på T-sons trimaran Adrenaline, men detta blir första gången som skeppare på egen båt. Jag ”fåtöljseglar” med North U:s trim- och taktikmanualer för att vara så väl förberedd som möjligt. En ny allroundspinnaker kommer också göra min segelgarderob komplett inför säsongen 2010.

Tävlingen är en ren skärgårdstävling runt Ornö med några få rundningsmärken vilket gör att man själv kan välja ”rätt väg” mot mål. Arrangören har ansträngt sig för att tävlingen skall vara attraktiv för alla typer av deltagare. Därför finns ett stort urval av klasser att välja bland.

Mer info finns på www.ornorunt.se. Fler fina bilder hittar du på www.seglingsbilder.se

1 kommentar till “Ornö Runt 2010”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *