Hoppa till innehåll

Ny fallbox till fockfallet

Undrar hur man tänkte när man monterade fallboxen för fockfallet en bra bit ovanför förstagsinfästningen? Trots guideringarna strax ovanför förstaget blir dragriktningen till förseglets fallhorn inte bra. Detta problem har nu lösts genom att en ny fallbox från Benns monterats alldeles under förstagets infästning. Fockfallet är den blå-vita tampen på bilden ovan. Hålet till fallboxen togs upp med hjälp av borrmaskin, Dremel med kapskiva och en gammal hederlig fil. 6,4 millimeters monellnit håller trissan på plats. Resultatet kommer bli bättre form på förseglet samt mindre friktion vid hissning och nedtagning av fock och genua.

Etiketter:

1 kommentar till “Ny fallbox till fockfallet”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *