Hoppa till innehåll

Service av Wallas-värmare


Ett sprängt skithus? Nej, men en isärplockad Wallas 1400.

När termometern visar över 30 grader vilket var fallet idag är en genomgång av Wallas 1400-värmaren kanske inte det första man prioriterar. Men jag skred till verket i alla fall.

Wallas-värmare är lättmeckade och det är angenämt att jobba med dem. Konstruktionen är mycket enkel och den är lätt att plocka isär och montera ihop. Man fattar för det mesta hur saker och ting ska sitta bara genom att titta på dem. Annars löser ett öga på sprängskissen det mesta.

Jag rev isär allt, gjorde rent alla delar med Bräkleen, sotade värmelementet med diskborstar 34-140 från Clas Ohlson och bytte både fläktlager och glödtråd samt packningar. Efter att ha monterat ihop allt testkörde jag med ny Camping Paraffin från Statoil med en slurk k-sprit i. Värmaren tände snabbt och blev mycket snabbt varm. Det nya kullagrade fläktlagret från Bil & Båtvärmedoktorn gör att värmaren går mycket tystare än med det gamla glidlagret som satt monterat innan. Nu är båten rustad för svalare väder till hösten.

2 kommentarer till “Service av Wallas-värmare”

  1. Etienne Chapuis

    Hello.
    I am looking for a fuel pump for my Wallas 1400 because i have some fuel leaks.. Do you know where is it possible to get one ?

    Regards

    Etienne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *