Hoppa till innehåll

Frog Race – 4:e plats

Frog Race i Stockholms Segelklubbs regi mellan Fredhäll och Röskär ute i Mälaren. 15 båtar på startlinjen. Tydligen tyckte tävlingsledningen att Medewi är för snabb, så vi fick höjt LYS/SRS-tal från 0.99 till 1.01. Detta ledde till att vi blev 4:a istället för 3:a. Jag med min ”in it to win it”-attityd gillar inte att man godtyckligt kan höja och sänka LYS/SRS-tal hur som helst. Talet som sätts av Svenska Seglarförbundets LYS/SRS-kommité borde alltid gälla. Med min nästa båt ska jag kunna segla under IRC-handikapp, där är det ingen som trixat med siffrorna. Men skitsamma, vi seglar ju inte direkt för en OS-medalj, och vi hade en riktigt trevlig dag på vattnet. Stort tack arrangörer och medverkande.

2 kommentarer till “Frog Race – 4:e plats”

  1. Bäst att vi reder ut detta.

    På Frog-race använder SSK-lys. Kappseglingskommittén justerar lystalen lite och meningen är att alla ska komma fram samtidigt till Röskär. Frog-race ingår inte i heller i KM. Listan som ligger på hemsidan är med de ordinarie lys-talen. För 606:an gäller 1,0 utan spinnaker. Sen fick den SSK-lys, om jag minns rätt, 1,02. NF:en som vann seglade med SSK-lys 1,10.
    Övriga klubbseglingar följer vi SRS-reglerna. Inga avdrag för annat än spinnaker.

    Hoppas vi ses på avslutniningsseglingen!
    /Peter Skoglund SSK:s kappseglingskommitté

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *